Zoete aardappel chips!
Zelf chips maken! Leuk om te doen en een gezonde snack voor bij je favoriete film! Om deze chips te maken heb je nodig: bakpapier, een grote zoete aardappel (dit is genoeg voor 2 personen), olijfolie, kaasschaaf, zout, peper en kruiden naar keuze: paprikapoeder, uienpoeder of oregano.
Bereidingswijze:
1. Verwarm de over voor op 200 graden
2. Was de zoete aardappel met water goed schoon. Snijd eventuele modder ervan af. Het schoonmaken kan ook met een klein borsteltje
3. Schaaf de zoete aardappel in dunne plakken met de kaasschaaf
4. Besprenkel de plakken met olijfolie en bestrooi met zout, peper en kruiden naar keuze.
5. Bak de zoete aardappel in 10 minuten gaar en draai de plakken om. Bak de plakken vervolgens nog enkele minuten totdat ze goudbruin zijn. Let op: bak de plakken niet te lang om aanbranden te voorkomen!
6. Even laten afkoelen en je kunt genieten van je zelfgemaakte chips!
Ook lekker: snijd één teentje knoflook fijn, meng door de olijfolie en besprenkel daarna (voor het bakken) over de plakken.
Heb jij ook een lekker recept voor chips of favoriete variatie? Deel het receptie hieronder!