Bananenpannenkoek met aardbeien en kokos
Dit recept voor bananenpannenkoek met aardbeien en kokos kan niet ontbreken bij je ontbijt variaties. De pannenkoeken zijn snel klaar. Met slechts 2 ingrediënten bak je jouw bananenpannenkoek. Wat frisse aardbeien erbij. Kokossnippers als extra smaakmaker. En genieten van deze vrolijke start van jouw dag. Vervolgens heb je de hele ochtend een heerlijk vol gevoel. Dit komt door de banaan en het ei. Deze zorgen voor een grote portie energie. Dit recept is ook zeer lekker om als toetje te serveren.
Ingrediënten bananenpannenkoek met aardbeien en kokos
Voor 2 bananenpannenkoeken:
– 1 ei
– 1 rijpe banaan
– handjevol aardbeien
– 1 eetlepel kokossnippers of kokosrasp
– olie
Bereidingswijze bananenpannenkoek met aardbeien en kokos
1. Snijd of breek de banaan in kleine stukken. Voeg in een kom. Plet de banaan met een vork.
2. Voeg het ei toe. Roer alles goed door elkaar.
3. Voeg wat boter of olie in een kleine koekenpan. Schep het beslag erbij.
4. Wacht tot de bovenkant van de bananenpannenkoek er (bijna) droog uitziet. Keer de bananenpannenkoek om.
5. Wacht enkele minuten. Kijk met behulp van een spatel, of de onderkant goudbruin is.
Snijd ondertussen de aardbeien in vieren.
6. Serveer op een bard samen met de aardbeien en kokossnippers.
Bon appetit!
Variatie tips bananenpannenkoek met aardbeien en kokos
Overtuigd van de heerlijke smaak van dit recept?
1. Je kunt natuurlijk veel variëren. Denk aan kaneel over de bananenpannenkoek. Stukjes geraspte pure chocolade er overheen verspreiden. Ook lekker is kleine stukjes appel, walnoten en wat rozijnen erbij. Of een handje blauwe bessen.
2. Daarnaast is dit basis recept ook heel geschikt om fruit in de pannenkoek mee te bakken. Snijd kleine stukjes fruit, voeg een klein handje vol toe bij het beslag. Let er op met bakken, dat er genoeg boter of olie in de pan zit. Zodat het fruit niet aanbrand.
Veel plezier met het maken van jouw favoriete en feestelijke ontbijt.