Bananenbrood
Lekker als ontbijt of lunch – als ook een gezond tussendoortje- is bananenbrood. Dit makkelijk te maken ‘brood’ is voedzaam en op basis van natuurlijke producten bereid. Je kunt zelf kiezen waarmee je het bananenbrood vult. In onderstaand recept is gekozen voor amandelen en hazelnoten, welke ook kunnen worden vervangen door jouw favoriete noten.
Het recept past in het eetpatroon volgens de voedselzandloper. Voor het boek “De voedselzandloper”, klik hier.
Ingrediënten
– 3 eieren
– 7 dadels (zonder pit)
– 2 handjes met noten: amandelen en hazelnoten. Ook lekker: walnoot of pistache.
– 3 bananen
– 1/2 eetlepel bakpoeder
– 150 gram amandelmeel
– snufje zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de over voor op 180 graden.
2. Voeg de banaan, dadels en het amandelmeel samen in een keukenmachine of blender (je kunt dit ook zonder machine bereiden, door de banaan en dadels te prakken met een vork en hierna te mengen met het amandelmeel).
3. Voeg bakpoeder en een snufje zout toe.
4. Voeg de 3 eieren toe en meng goed door elkaar.
5. Sla de noten fijn in een theedoek, bijvoorbeeld met een grote lepel of pollepel.
6. Voeg de noten bij het beslag.
7. Voeg het mengsel in een cakevorm (of bakblik) en bak in circa 40 minuten gaar.
8. Controleer of het mengsel van binnen gaar is, door met een kleine vork of saté-prikken in het midden van het brood te prikken. Blijft er geen beslag aan je vork of saté-prikker plakken? Dan is je bananenbrood klaar! Laat deze nog even afkoelen, en smullen maar!
*Bewaardavies: in een afgesloten trommel bijna een week houdbaar!
Geniet ervan!