Pompoensoep
Zin in een vullende en luchtige soep? Dit is een heerlijk recept met gezonde pompoen en winterpeen.
Het recept is makkelijk te bereiden. Het snijden van de pompoen vraagt even doorzettingsvermogen. Als je het resultaat hebt geproefd, is dat allemaal waard! Hieronder een overzicht van de benodigde ingrediënten en bereidingswijze van de pompoensoep. Genieten maar!
Ingrediënten pompoensoep
1 grote pompoen
1 grote winterpeen
1 liter water
1 tablet bouillon
1 ui
2 tenen knoflook
2 laurierblaadjes
1 theelepel komijn
olijfolie
zout en peper
Bereidingswijze pompoensoep
1. Snijd de pompoen in vier of zes stukken met een scherp mes. Haal de zaden en draden uit de pompoen met een
grote lepel of scherp mes. Snijd de pompoen in grove blokken.
2. ‘Pel’ de ui en knoflook en snijd deze fijn.
3. Was de winterpeen en snijd de winterpeen in dunne plakken.
4. Voeg olijfolie in een grote pan. Voeg de pompoen, winterpeen, ui en knoflook toe. Enkele minuten aanbakken en
roeren.
5. Voeg water en een blokje bouillon toe. Voeg hierna het laurierblaadje en de komijn toe.
6. Alles circa dertig minuten laten koken.
7. Pureer de soep (eerst laurierblaadje uit de pan verwijderen). Voeg naar wens zout en peper toe.
Genieten!
Serveer de soep in een grote kom of diep bord. Ook lekker in combinatie met een salade!
First picture: photo