Ovenschotel zoete aardappel met wortel en feta
Deze ovenschotel van zoete aardappel met wortel en feta is een aanrader! Ben jij op zoek naar een makkelijke maaltijd, korte voorbereidingstijd en weinig afwas? Snijden, met olijfolie bespreken, de oven en in en wachten maar! De oven doet verder het werk. Lees hieronder hoe je dit lekkere en vullende recept bereid. De zoete aardappel en wortel gaan na het snijden direct in de oven. Dit maakt dat deze ovenschotel met zoete aardappel, wortel en feta een lekkere knapperige bite krijgt. Door het toevoegen van feta en verse peterselie wordt een frisse smaak bijgevoegd. Dit maakt deze ovenschotel tot een heerlijke combinatie van verse ingrediënten. Het gerecht past binnen het eetpatroon volgens de voedselzandloper. Daarnaast bevat de zoete aardappel veel gezonde voedingsstoffen en deze wordt volgens sommigen ook wel als zogenaamde superfood gezien. Benieuwd wat jij van het recept vindt. Geniet ervan!
Ingrediënten ovenschotel zoete aardappel met wortel en feta
Voor twee personen:
– Een grote zoete aardappel
– Drie grote winterpenen
– 150 gram feta
– 50 gram verse peterselie
– Olijfolie
– Zwarte peper
Keuken benodigdheden: oven, ovenschaal, scherp mes en een snijplank.
Bereidingswijze ovenschotel zoete aardappel met wortel en feta
Stap 1: Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2: Schil de zoete aardappel en snijd en plakken van circa 4 mm á 5 mm.
Stap 3: Was de winterpeen. Snijd in plakken van circa 4 mm á 5 mm.
Stap 4: Verspreid de zoete aardappel en winterpeen over de ovenschaal.
Stap 5: Besprenkel de zoete aardappel en winterpeen met olijfolie.
Stap 6: Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Bak 25 minuten.
Stap 7: Na 25 minuten de zoete aardappel en winterpeen door elkaar scheppen en bak nogmaals 25 minuten.
Stap 8: Snijd de feta in grove stukken. Snijd of knip de peterselie fijn.
Serveer met de feta en verse peterselie. Voeg naar eigen wens zwarte peper toe.
Eet smakelijk!