Mosselen met groenten en witte wijn
Vrijdag, mosseldag! Het zonnetje blijft er nog even bij deze dagen. Het kan nog net: een heerlijke pan met mosselen. Heerlijk met een salade of gekookte groenten en een goed glas wijn. Wat heb je nodig en hoe maak je het?
Ingrediënten mosselen met groenten en witte wijn
Voor 2 personen:
1 kilo mosselen
Verse peterselie
Bleekselderij
1 winterpeen
zout & peper
Verse Dille
1 ui
Bereidingswijze mosselen met groenten en witte wijn
Maak de mosselen goed schoon onder koud stromend water. Leg de mosselen in een ruime bak koud water. Gooi kapotte mosselen en mosselen met geopende schaal weg! Snijd de winterpeen in dunne plakken. Snijd ongeveer twee stengels bleekselderij in dunne plakken. Knip de dille en peterselie in stukken. Voeg de mosselen in een grote pan samen met de groenten en kruiden en wijn. Voeg peper en zout toe. Breng het water aan de kook en kook de mosselen in ongeveer vijf minuten gaar. Kook de mosselen niet te lang, want dit komt de smaak niet ten goede. Schud de pan halverwege de kooktijd, zodat alle schelpen zich kunnen openen. Serveer met een salade of gekookte groenten zoals wortelen.
Bon Appetit!