GEROOKTE MAKREEL SALADE MET POMPOENPITGerookte makreel salade met pompoenpit

 

Een volle maaltijdsalade met gerookte makreel, pompoenpit, radijsjes, bosui, paprika en peterselie. Vanwege de vette eigenschap van de makreel en de pittige smaak van de bosui, is enkel walnoot olie als dressing voldoende van smaak. Een ideale salade om in een korte tijd een mooi gerecht op tafel te zetten. De makreel schoonmaken is zo klaar. Volg hieronder de bereidingswijze en geniet van deze gerookte makreel salade!



Ingrediënten

– 1 gerookte makreel

– 1/2 krop ijsbergsla

– 4 radijsjes

– twee eetlepels pompoenpitten

– 2 bosui

– 1/4 paprika

– verse peterselie (3 takjes)

– walnoot olie (eetlepel)

 

Bereiding

Snijd de ijsbergsla in grove stukken. Snijd de paprika, bosui en radijsjes fijn. Voeg het geheel in een grote kom. Snijd de makreel bij kop of staart in het vel en verwijder het vel aan een kant door deze er voorzichtig af te halen. Verwijder vervolgens de vis van de grote graat, haal de grote graat uit de vis en verwijder achtergebleven graten. Voeg de schoongemaakte makreel bij de salade. Knip drie takjes peterselie fijn en bestrooi de salade met de peterselie. Voeg als laatste de pompoenpitten en een eetlepel walnoot olie toe. Voeg naar eigen wens eventueel zwarte peper toe.

Genieten!