Lente salade
De zon begint weer vaker te schijnen, tijd voor een frisse lichte lunch! Dit recept is lekker, licht pittig van smaak met een kleine bite. Wil je de salade meenemen naar je werk? Voeg de dressing dan op een later moment toe, zodat de ingrediënten niet zacht worden door de dressing. Het voordeel van een salade als lunch is dat je een ‘after-lunch-dip’ voorkomt en vol energie je middag in kunt gaan.
Ingrediënten (1 persoon):
– 1/2 zakje veldsla
– 1/2 zakje rucola sla
– Twee geroosterde paprika’s
– 1/2 potje asperges (kan ook vers!)
– Twee stronken bosui
– Balsamico azijn
– Olijfolie
– Feta kaas
Bereidingswijze:
1. Snijd de bosui, geroosterde paprika en asperges.
2. Mix de veldsla, rucola, bosui, geroosterde paprika en asperges door elkaar. (Bewaar enkele asperges en geroosterde paprika voor de garnering)
3. Besprenkel de salade met balsamico azijn (circa 1 eetlepel) en olijfolie (circa 1 eetlepel).
4. Strooi als laatste de feta kaas over de salade.
5. Garneer met enkele asperges en geroosterde paprika.
Eet smakelijk!