Zomerse witlofsalade met aardbei
Het is nog even lekker weer. Wil jij dat zomergevoel ook nog lekker lang vasthouden? Omdat dit beter lukt met zomers eten, volgt hier een lekker recept. Met deze zomerse witlofsalade met aardbei heb je dat zomergevoel nog even te pakken. Een bittere smaak van de witlof in combinatie met zoete producten. Waardoor deze salade een heerlijke smaak heeft. Alle ingrediënten passen binnen de visie van de voedselzandloper. Witlof bestaat voor een groot deel uit vocht en lekker veel vitamine C. Hoe verser de witlof, hoe minder bitter de smaak. Daarnaast bevatten aardbeien ook lekker veel vitamines. Dus een gezonde maaltijd, welke vooral echt heerlijk smaakt! En na het eten, een lekker vol gevoel, zonder dat het eten zwaar op je maag valt.
Deze salade is koud heerlijk om te eten. En ook makkelijk mee te nemen naar een zonnige plek aan het water of in het park. Hieronder vindt je de ingrediënten en bereidingswijze van deze witlofsalade. Het lijkt erop dat je deze salade niet wilt missen. Succes met bereiden!
Wacht niet te lang, want de aardbeien zijn nu nog lekker 🙂
Ingrediënten zomerse witlofsalade met aardbei
Voor 2 personen:
– 4 kleine stronken witlof
– 75 gram aardbeien
– 3 eetlepels bruine rozijnen
– 3 eetlepels zilveruitjes
– 6 kleine augurken
– 2 eieren
Bereiding zomerse witlofsalade met aardbei
1. Kook de eieren circa 8 minuten en zet in koud water.
2. Snijd de uiteinden van de stronken witlof af. Snijd de witlof in dunne repen.
3. Spoel de aardbeien af. Verwijder hierna de kroontjes. Snijd elke aardbei in vier stukken.
4. Snijd de augurken in plakjes.
5. Pel de eieren en snijd in plakken (eventueel) met een eiersnijder.
6. Mix alles door elkaar, inclusief de rozijnen e zilveruitjes. Voeg als laatste de eieren toe.
Eet smakelijk!
Eet-tip zomerse witlofsalade met aardbei
Wat ook lekker is: meng de salade (zonder de eieren) en laat deze een uurtje staan in de koelkast. Zo worden de rozijnen lekker zacht. En vermengen de smaken goed met elkaar.