Havermoutpap appel en walnoot suikervrij en glutenvrij

Een recept voor een frisse havermoutpap met knapperige walnoten en frisse zoetzure appel. Daarnaast toevoeging van kaneel, wat dit recept tot een waar feestje maakt. De bereidingstijd neemt slechts tien minuten in beslag. In vijf stappen staat dit lunchrecept op tafel. De goed gevulde maag is hierna klaar voor het volgende dagdeel van jouw dag! Dit recept is volledig glutenvrij en suikervrij (natuurlijk suikers in appel en rozijnen). Zoals eerder geschreven bij havermoutpap maken voor een gezond ontbijt, is het fijne aan havermout dat dit langzaam door jouw lichaam wordt opgenomen. De vele vezels in dit product is ook een fijne bijkomstigheid. Garantie voor vele uren energie en geen trek in die einde van de middag snack behoefte. Hieronder staan de ingrediënten en bereidingswijze voor de havermoutpap met appel en walnoot (én kaneel, jammie!) vermeld.

Geniet van dit lunchrecept! (Uiteraard ook geschikt voor op de ochtend, als toetje in de avond, als lekker tussendoortje…..)

 

Ingrediënten havermoutpap appel walnoten havermoutIngrediënten havermoutpap appel en walnoot suikervrij en glutenvrij

150 ml melk (soya/ amandel/ naar keuze)

50 gram havermout vlokken

½ rode appel

Kaneel (snufje)

Handje walnoten

Half handje rozijnen

 



Bereidingswijze Havermoutpap met appel en walnoten suikervrij en glutenvrij

Stap 1: snijd de appel in dunne schijven.

Stap 2: meng de havermoutvlokken met de melk (ingrediënten voor dikke consistentie havermoutpap). Voeg de melk beetje bij beetje toe.

Stap 3: Roer het geheel door elkaar (maximaal 6 minuten) tot een mooie massa.

Stap 4: schep de havermout in je favoriete kom. Voeg de walnoten en rozijnen toe.

Stap 5: versier deze feestelijke lunch met de kaneel. En genieten maar!

Havermoutpap appel en walnoten

Geen walnoten fan? Andere ongezouten noten zijn ook heerlijk bij dit recept, varieer en experimenteer!