Marokkaanse stoofschotel met kruiden
Deze Marokkaanse stoofschotel is overheerlijk! Door de mix van ingrediënten met verschillende kruiden krijgt de stoofschotel een heerlijke smaak. Een smaak en kleur van het gerecht zoals deze in Marokko zelf wordt bereid. De Saffraan geeft een lekkere rijke smaak aan dit gerecht. En zorgt daarnaast voor een mooie kleur van alle lekkere ingrediënten.
De rozijnen geven een licht zoete tint aan het gerecht. Doordat deze stoofschotel veel verschillende peulvruchten bevat, is de stoofschotel zeer vullend. De kikkererwten bevatten ijzer, vitamine B en eiwitten. Dit maakt dat kikkererwten een goede vleesvervanger zijn. De peulvrucht linzen bevat veel voedingsvezels wat zorgt voor een fijn verzadigd gevoel. Tijdens en na het maken van dit recept zal je huis heerlijk ruiken. Nieuwsgierig geworden? Lees hier het relatief simpele recept. Belangrijk is met name de verschillende kruiden. Dit om dat échte Marokkanse tintje te geven aan dit recept.
Ingrediënten Marokkaanse stoofschotel met kruiden
3 kleine wortels
1 groene paprika
3 grote tomaten
1 ui
250 gram kikkererwten
250 gram linzen
1/2 theelepel komijn poeder
1 theelepel kaneel
2 theelepels saffraan
handje rozijnen
cayennepeper (snufje)
zwarte peper (snufje)
olijfolie
Bereidingswijze Marokkaanse stoofschotel met kruiden
Snijd de wortels in fijne plakjes. Snijd de paprika en tomaten in stukken. Snijd de ui in grove stukken. Voeg de olijfolie in een stoofpan. Bak de ui, wortel en paprika op laag vuur met een deksel op de pan.
Voeg hierna de tomaten, kikkererwten en linzen toe. Voeg deze niet meteen toe. Dit om te voorkomen dat de kikkererwten en linzen te zacht worden. Hierna kun je de komijn poeder, kaneel, saffraan, cayennepeper en zwarte peper toevoegen. Doe de deksel op de pan en laat alles minimaal 15 minuten pruttelen. Voeg vervolgens de rozijnen toe en laat circa vier minuten mee stoven
Proef of de stoofschotel op smaak is. Voeg naar wens extra cayennepeper en zwarte peper toe. Genieten!
Serveer de Marokkaanse stoofschotel in een diep bord. Heb je een grote hoeveelheid over? Dit gerecht kun je goed invriezen om er later opnieuw van te genieten.