Bananenbrood met dadels
Hoe maak je bananenbrood met dadels? Het recept vind je hier! De bereidingswijze is heel simpel. Het resultaat is heerlijk. Bananenbrood is lekker als tussendoortje en geeft een goed vol gevoel. Dadels bevatten vezels, zijn vetarm en bevatten natuurlijke suikers voor een snelle energieopname. Amandelmeel heeft een hoge voedingswaarde en zorgt voor een verzadigd gevoel. De amandelen door dit bananenbrood zijn vooral heel lekker. En zitten vol met vitaminen en mineralen.
Benieuwd wat je van de smaak vindt!
Ingrediënten bananenbrood met dadels
- 3 rijpe bananen
- 8 grote dadels
- 150 gram amandelmeel
- 60 gram amandelen (ongezouten)
- 3 eieren
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel olie (voor invetten bakvorm)
Bereidingswijze bananenbrood met dadels
Weeg 150 gram amandelmeel af. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Ontpit 8 grote dadels.
Weeg 60 gram amandelen af. Snijd de amandelen in grove stukken met een scherp mes. Of sla de amandelen tot grove stukken in een schone theedoek.
Mix de drie eieren door elkaar met een garde.. Voeg het amandelmeel en het bakmeel bij de eieren. Schep alle ingrediënten door elkaar tot een mooi beslag.
Mix de dadels (zonder pit) en de drie bananen in een keukenmachine, smoothiemaker of met een staafmixer tot een fijne substantie. Meng dit mengsel met het beslag. Voeg de grove stukken amandel bij het beslag.
Vet een cakeblik in met olie. Verdeel het beslag over het cakeblik. Bak het bananenbrood met dadels in circa 35 minuten.
Controleer of het banananenbrood gaar is. Prik met een vork of sateprikker in het banenenbrood.
Zodra er geen deeg aan blijft plakken is je bananenbrood met dadels klaar om van te genieten. Zowel warm als koud lekker om te serveren.
Hoe kun je het bananenbrood met dadels het beste bewaren? Het bananenbrood met dadels is circa 3 tot 4 dagen lekker na bereiding. Laat het bananenbrood eerst goed afkoelen. Bewaar het banenbrood afgedekt in de koelkast.
Geniet ervan! En veel plezier met bereiden!
Ben je op zoek naar meer gevarieerde recepten? Kijk dan eens op Puur Eenvoudig voor een heerlijk bananenbrood met pompoenpitten en abrikozen. En heel veel andere recepten!