De voedselzandloper en boeken van Kris Verburgh
Het is soms verwarrend welke producten je nu beter wel en niet kunt eten. Ook voedingsadviezen spreken elkaar wel eens tegen. En waarop zijn die adviezen gebaseerd? Kris Verburgh betrekt in zijn boek verschillende resultaten uit wetenschappelijk onderzoek. Er wordt uitgebreid toegelicht waarom bepaalde voedingsmiddelen gezond of juist ongezond zijn. Ook word beschreven hoe je een ongezond voedingspatroon en eetgewoonte kan veranderen. Het bovenste gedeelte van de voedselzandloper van Kris Verburgh beschrijft welke voedingsmiddelen je beter niet kunt eten. Het onderste gedeelte van de voedselzandloper laat zien welke voedingsmiddelen je als alternatief voor de bovenste helft kan eten.
De voedselzandloper hanteert drie basisprincipes (Kris Verburgh, 2012):
1. Suikers zijn zeer ongezond.
2. Kijk uit voor proteïnen (eiwitten).
3. Vetten zijn gezonder dan gedacht.
De voedselzandloper verdeelt de voedingsmiddelen als volgt:
- Drank: vervang bijvoorbeeld frisdranken en vruchtensappen uit pak door groene thee, witte thee of verse vruchtensappen.
- Eet groente, fruit, havermoutpap, peulvruchten en paddenstoelen in plaats van brood, aardappelen, pasta en rijst.
- Eet zwarte chocolade, sojayoghurt en noten in plaats van koek, gebak of snoep.
- Eet vis, kip en kalkoen, eieren, kaas en soja in plaats van rood vlees, gefrituurd eten en fastfood.
- Eet stevia of fruit (suikervervanger), kruiden, knoflook en ui, citroensap en gezonde olie in plaats van suiker, zout en ongezonde olie (Omgea-6).
- Voedingsupplementen.
Wil je meer lezen over de uitgangspunten van het zandloper dieet? Kijk dan in het boek ‘De voedselzandloper (over afvallen en langer jong blijven), Kris Verburg’. Hij beschrijft resultaten uit wetenschappelijk onderzoek, de drie basisprincipes over gezonde voeding, een beschrijving en uitleg over de voedselzandloper en een aantal recepten. Het boek is makkelijk te lezen en interessant voor iedereen die meer wil weten over het hoe en waarom van gezonde voeding.